x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Mayıs Papatyası
24.05.2018

Mayıs Papatyası

Latince adı ‘Matricaria Recutita’ olan Mayıs Papatyası, papatyagiller familyasındandır. Anavatanı Doğu Avrupa ve küçük Asya’dır. Bugün dünyanın birçok noktasına yayılım göstermiştir. Ülkemizde Marmara, Ege, Trakya, Güneybatı Anadolu’da doğal koşullarda yetişir. Mayıs ve Ağustos ayları arasında zarafeti temsil eden beyaz renkte çiçekler açan tek yıllık otsu bir bitkidir.    

Yaprakları hafif acı ve baharlı bir tattadır. Papatya yaprakları, dünya mutfağında salataların hem görünümünü hem de lezzetini arttırmak için kullanılır. Balarılarının da çok sevdiği papatyalar bahar mevsiminin en parlak ve dikkat çekici yüzüdür.

Roma mitolojisinde çayır perisi Belides ve meyve ağaçlarının tanrısı Vertumnus birbirlerine aşıklarmış. Vertumnus’un aşkından bunalan Belides kendisini papatyaya dönüştürmüş. Yunan mitolojisinde, Mayıs Papatyası, incelik ve zarafeti simgelemektedir. Yıldızlı gökyüzünün tanrıçası Asterea’nın gözyaşlarından yaratıldığına inanılır.

Mayıs papatyası bitkisinden; mayıs papatyası çayı, mayıs papatyası yağı, mayıs papatyası tentürü, mayıs papatyası sabunu, mayıs papatyası kolonyası, mayıs papatyası ekstraktı, mayıs papatyası ekstresi ve boya elde edilir.

Uygun şartlarda kurutulan mayıs papatyası, ağzı kapalı bir cam bir kavanozda, loş, serin ve kuru bir ortamda saklanıldığında ömrü 1 yıldır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.